Hvem er vi?

 

Dansk Formula 18 er en national klasseorganisation, under den internationale F18 klasse organisation (F18 Class Association). Klassen er den største og mest aktive i katamaran-klasserne. F18 er en "World Sailing" godkendt klasse, der ligger i en fast box regel, og er dermed åben for forskellige producenter. F18-klassen er blandt de hurtigste 2-persons katamaran-klassebåde i verden. 

Hvor er vi aktive?

De mest aktive F18-centre er Kaløvig Bådelaug, Svendborg Sunds Sejlklub, Solrød Strands Sejlklub, Vallensbæk Sejlklub og Skovshoved Sejlklub.

Aktiviteter

Den danske klasseorganisation afholder DM hver år skiftende steder i landet. Derudover afholdes mindre stævner og træningsarrangementer. Desuden er målsætningen, at afholde støre internationale stævner med jævne mellemrum. Som eksempler kan nævnes Nordisk Mesterskab 2014 og Verdens Mesterskab i 2017, begge med Vallensbæk Sejlklub som arrangør. Danmark er omgivet af to af de største F18-nationer, nemlig Tyskland og Sverige, hvor Danske F18 sejler deltager aktivt.

Dansk Formula 18 Klub er en velfungerende klasseorganisation med rangliste og kapsejladskalender samt velfungerende bestyrelsesarbejde. Tendensen er, at vi stødt og roligt oplever en tilgang til klassen, og nye sejlere kan nemt og hurtigt komme til at deltage ’hverdagssejlads’, træning samt national og international kapsejlads

Dansk Formula 18 klub har tilknyttet klassemålere og DS-måler.